RECOWARE Kft. http://www.recoware.hu
Oldaltérkép

 

 

vissza

 

Hardver és operációs rendszer fejlesztés

 

RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

 

 

 

 

RECOWARE XP-R 16, az "univerzális célszámítógép"

RECOWARE XP-R 16

RISC alapú, multiprocesszoros célszámítógép újrakonfigurálható akcelerátorral

A RECOWARE XP-R 16 egy speciális erőforrással, akcelerátorral kiegészített, az alkalmazások széles területén szuperszámítógép teljesítményt nyújtó célberendezés, melyet a RECOWARE Kft. fejlesztett ki. A teljesítményt elsősorban az akcelerátor biztosítja azáltal, hogy lehetővé teszi utasítássorozatok, függvények, modellek áramköri implementációját, másrészt a rendszer biztosítja ezen erőforrások parallel működtetését is.

A legnagyobb számítástechnikai teljesítményt az ún. szuperszámítógépek nyújtják. Közös jellemzőjük a rendkívül nagy skalár és lebegőpontos műveletvégrehajtó sebességen felül a hatalmas I/O kapacitás, amellyel óriási mennyiségű háttértárat képesek kezelni és több száz felhasználót szimultán kiszolgálni. Ezek általános célú berendezések, minden alkalmazásban extra teljesítményt nyújtanak, ezért áruk rendkívül magas, 1 millió USD és 30 millió USD között van, kiépítéstől függően.

Adott feladatra épített célberendezésekkel is szuperszámítógép teljesítmény érhető el. Ez a megoldás az általánosság elvének feladásával kedvezőbb ár-teljesítmény viszonyt eredményez. A célhardverek kifejlesztése azonban időigényes és - a ma már jelentős szimulációs támogatás mellett is - tartalmaz kockázati elemet. A megoldás legnagyobb hátránya, hogy csak az adott alkalmazásban nyújt extra teljesítményt. A RECOWARE XP-R 16 ezt a problémát oldja fel.

RECOWARE XP-R 16 az általános célú célszámítógép
(a hardware software úton történő rekonfigurálhatósága)

A RECOWARE XP-R 16 a többszöri felhasználás lehetőségét, - azaz a berendezés általános használhatóságát úgy biztosítja, - hogy az alkalmazott speciális, nagyszámú kaput tartalmazó kapuáramköreinek funkciója - azaz ”kapcsolási rajza” számítógépen megtervezhető, szimulálható és annak programjának betöltése után a ”kapcsolási rajz” szerinti működését biztosítja.

Egy másik/következő feladat során megfogalmazott ”kapcsolási rajz” programjának elkészítése és betöltése - mert a kapuáramköri funkciók újraprogramozható elemeket tartalmaznak, - megváltoztatja a hardware működését. Ez a többszöri feladatra illeszthetőség biztosítja a RECOWARE XP-R 16 ”általánosan speciális” célra történő alkalmazhatóságát.

A RECOWARE XP-R 16 a szuperszámítógépek teljesítményét nyújtja széles alkalmazási területeken, lényegesen olcsóbb, megfizethető áron. A felmerülő, új feladatok megoldásához nem kell új berendezést kifejleszteni, ez a programozható hardver elemek átkonfigurálásával könnyen megoldható.

 

 

Referenciák

Katonai Felderítő Hivatal, Magyar Honvédség