RECOWARE Kft. http://www.recoware.hu
Oldaltérkép

 

 

Nyitólap

RECOderm ujj és tenyérnyomat azonosítás

Hardver és operációs rendszer fejlesztés

RECOWARE
Számítástechnikai Kutató-fejlesztő Kft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tevékenységünk ma az AFIS rendszerekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtására, valamint az AFIS rendszerekhez kapcsolódó (ANSI-NIS ITL 2007, FBI EBTS, FBI WSQ szabványokat és ajánlásokat kielégítő) AFIS terminálok fejlesztésére, illetve adatcsere konverziós szoftverek fejlesztésére koncentrálódik.

 

 

 

 

 

Cégünkről, története

A KFKI-RECOWARE Kft.-t 1991. január 1-vel alapította a KFKI Számítástechnikai Rt. Az előzmények még a KFKI Mérés és Számítástechnikai Kutató Intézetébe nyúlnak vissza. A Kft. magját képező csoport itt fejlesztett párhuzamos architektúrájú számítógépeket. (TPA58x, TPA XP-1, TPA XP-2), illetve fejlesztett azokhoz operációs rendszer szoftvert.
A megvalósult többprocesszoros architektúráknak felhasználást keresve jutott el a cég az ujjnyomat azonosítási feladathoz, illetve az alakfelismeréshez.

Kezdetben tevékenyégi körünk három fő területet foglalt magába:


Kriminalisztikai célú ujj- és tenyérnyomat azonosító rendszer (Automated Finger and palmprint Identification System, AFIS) fejlesztése, regionális rendszerek szállítása és karbantartása, illetve a RECOderm AFIS rendszerünk algoritmikus és technikai továbbfejlesztése.

 

 

 

 

 

A másik lényeges terület a számítógép fejlesztés volt. Nem általános célú, hanem speciális, feladatorientált multiprocesszoros gépet fejlesztettünk, melynek a felhasználója a Magyar Honvédség Katonai Felderítő Hivatala volt. Speciális problémák megoldásánál a célberendezésünk több ezerszeres eredményességet jelentett.

 

 

 

 

A harmadik terület a klasszikus képfeldolgozáson alapuló alkalmazások fejlesztése volt, melyeket elsősorban ipari minőségellenőrzésben, illetve minősítési eljárásokban alkalmaztak. Ilyen volt a méz minőségi osztályozása, vagy a paradicsompüré gyártása során a paradicsompenész jelenlétének detektálása, vagy a tejfeldolgozásban a penészgombák felismerése.